Biz 4/B’li ve sözleşmeli istihdam türüne karşıyız! Kadro için mücadele ediyoruz!

Biz 4/B’li ve sözleşmeli istihdam türüne karşıyız! Kadro için mücadele ediyoruz!
Kamuda aynı işi yapan insanlar arasında sosyal ve ekonomik olarak birçok farklılık söz konusu. Bunun sürdürülebilir ve kabul edilebilir olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz.

Kamuda her kurumun farklı bir sözleşmelilik modeli benimsediğine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bugün birden fazla sözleşmeli modeli bulunuyor. Devletin çalışma esası kadrolu istihdam olmalıdır” diye konuştu.

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından İl Divan toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Genel Başkan Semih Durmuş, teşkilat mensuplarının sorularını cevapladı. Durmuş, sözleşmeli istihdam sorununa vurgu yaparak, “Biz 4/B’li ve sözleşmeli istihdam türüne karşıyız. Kamuda aynı işi yapan insanlar arasında sosyal ve ekonomik olarak birçok farklılık söz konusu. Bunun sürdürülebilir ve kabul edilebilir olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz. İnsanları mağdur eden, eşi ve işi arasında bırakan istihdam türü asla kabul edilemez. Kamuda istihdam modeli olarak kadrolu istihdam türünün esas olması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum