Cezaevinde sözleşmeli çalışanlara kadro, emniyet sınıfı ve sendika hakkı verilsin

Cezaevinde sözleşmeli çalışanlara kadro, emniyet sınıfı ve sendika hakkı verilsin
Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de yaptığı konuşmasında 'cezaevlerinde çalışan 67 bin çalışandan niye bahsetmiyoruz? Bu insanların sendika kurma hakkı yok, bu insanlara Emniyet sınıfına geçme hakkını vermezsiniz, fazla mesai hakkı yok' dedi.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Gelelim 2’nci tarafa, cezaevlerindeki mahkûmları konuşalım, konuşalım. İnsan hakları ihlalleri olmasın, doğru. Ama kardeşim, cezaevlerinde çalışan 67 bin çalışandan niye bahsetmiyoruz? Bu insanların sendika kurma hakkı yok, bu insanlara Emniyet sınıfına geçme hakkını vermezsiniz, fazla mesai hakkı yok. Bunlar gönüllü mahkûm, bunlar “Biz cezaevinde çalışıyoruz.” bile diyemiyorlar. Bu insanların o kadar çok sorunları var ki, bir cezaevinde gardiyanla Allah aşkına konuşun, hele hele evlenmemiş, bekâr gardiyanla bir konuşun, diyorlar ki: “Bize kız vermiyorlar.” Evet, kız vermiyorlar.

Şimdi, eğer bir konuyu konuşacaksak, bir konu üzerinde çalışacaksak önce o kurumdaki çalışanların yani cezaevi çalışanlarının sorunlarını çözelim ki, onlara insanca yaşayacak ücret verelim ki, onlara cezaevinde üretilen ve oradaki insanlara dağıtılması gereken ek ücretleri adaletli dağıtalım ki, yine cezaevi personeli arasındaki sözleşmeli, sözleşmesiz kadro ayrımlarını ortadan kaldıralım ki önce çalışanlara bir huzur getirelim, önce çalışanlara insan hakları getirelim de, onlara insan haklarının neler olduğunu içselleştirelim de onlar da cezaevlerinde mahkûmlarımıza, hükümlülerimize, tutuklularımıza adam gibi muamele etsinler, insan haklarını ihlal etmesinler, adam gibi muamele etmezlerse de gereğini hep beraber yapalım. Gelin, bir işi kökten çözelim.

Cezaevleri çalışanlarından başlayalım, onların haklarını hukuklarını gözeterek başlayalım. Onların şartlarını düzeltmeden cezaevi şartlarını düzeltemezsiniz. Onun için, gelin, yanlış yerden başlamayalım, doğru yerden başlayalım ve bu sorunu da kökten çözelim diyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum