Çıraklık ve stajyer mağdurları, emeklilikte yaşa takılanlar ve tüm memurlara 3600 ek gösterge TBMM'de dile getirildi

Çıraklık ve stajyer mağdurları, emeklilikte yaşa takılanlar ve tüm memurlara 3600 ek gösterge TBMM'de dile getirildi
Emeklilikte yaşa takılanlar mağdurdur, bir an önce çözüm getirilmelidir. Emeklilikte intibak yasası çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge tüm memurlara verilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu öncesi doğum borçlanması kadınlar için çıkarılmalıdır. Çırak ve stajyerlerin işe başladığı tarihte yaşlılık sigortası başlatılmalıdır. Milletvekillerinin EYT, Çırak ve stajyerlerin sigorta başlangıcı ve tüm memurlara 3600 ek gösterge talebine ilişkin bugünkü TBMM konuşmasının tam metni haberimizde..

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Yerel seçim öncesi, AKP iktidarı, dar gelirli ve işsizlere yönelik oy avcılığı yapmak üzere düzenlemelere girişmiştir. İŞKUR eliyle kampanya işçisi alımı yapılmakta ancak binlerce iş başvurusuna karşın çok sınırlı alım sağlanmaktadır. İşsizliğin boyutları vahim duruma gelmiştir. Geçici değil kalıcı önlemler alınmalıdır. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmelidir. Geçici ve mevsimlik işçiler kadroya alınmalıdır. KİT, kamu, bakanlık çalışanlarının tümü eşit işe eşit ücret ve kadro hak etmişlerdir, verilmelidir. Emeklilikte yaşa takılanlar mağdurdur, bir an önce çözüm getirilmelidir. Emeklilikte intibak yasası çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge tüm memurlara verilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu öncesi doğum borçlanması kadınlar için çıkarılmalıdır. Çırak ve stajyerlerin işe başladığı tarihte yaşlılık sigortası başlatılmalıdır. Ayrıca, cezaevlerinde bugüne kadar suçlu oldukları yönünde herhangi bir işleme uğramayanlar için de bir an önce düzenlemeler yapılmalı ve bu mağduriyetler de giderilmelidir.

AYHAN EREL (Aksaray) – Üç dört günlük tatilde gittiğimiz seçim yörelerinde vatandaşın bizden en çok talep ettiği taleplerin başında “emeklilikte yaşa takılanlar” diye bildiğimiz, işe başlarken emekli olacağı yaşı ve tarihi hesaplayan ve hesabını da buna göre yapan vatandaşlarımızın talepleri var. Şimdi bu vatandaşlarımızın bu talepleri karşısında siyasi iradenin gerekçesi, mazereti “Devletin bütçesi buna müsait değil.” deniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız dün yapmış olduğu açıklamada Suriyelilere bugüne kadar 37 milyar dolar harcandığını söylüyor. Oysa emeklilikte yaşa takılanlara verilecek para sanırım bu miktarın beşte 1’i civarındadır.

Yine milletimizin istediği ve arzu ettiği kanunların başında, tüm kamu çalışanlarının hasretle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge talepleri vardır. Yine siyasi irade, bu kadar çok kamu çalışanına verecek kaynak olmadığını beyan etmektedir.

NECATİ TIĞLI (Giresun) - 24 Hazirandan önce meydanlarda “Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz.” dediğiniz hâlde hiçbir girişimde bulunmadınız, bulunacak yiğitliği de gösterecek gibi değilsiniz. Siz sarayda, Mecliste, kamuda yapılan her türlü israfa göz yumdunuz ama iş emeklilikte yaşa takılanlara gelince, yok “Hazineye şu kadar maliyeti olur.” yok “Ülkeye bu kadar maliyeti olur.” diyerek bu kanunun çıkmasına engel oldunuz. Gelin, sözünüzü tutun ve emeklilikte yaşa takılanların hakkını verin

FERİDUN BAHŞİ (Antalya) – Biliyoruz ki EYT konusunun gündeme gelmesinden çok rahatsızsınız. İstiyorsunuz ki yaşanan mağduriyetler, çaresizlikler hiç gündeme gelmesin ve siz rahatça yaşamaya, mağduriyetler de yaşanmaya devam etsin ancak biz sizi başta EYT olmak üzere toplumumuzun sıkıntı yaşadığı her konuda rahatsız edeceğiz ve rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Sorunlar kökten çözüme kavuşturulana kadar.

Genel seçimlerde her partinin vaadi EYT konusunda çözümdü. Oylar alınıncaya kadar çaresizlik içindeki yaklaşık 700 bin kişi kandırılıp aldatıldı. Seçim sonrasında defalarca yasa teklifi verdik. Tekliflerimiz ya Genel Kurula indirilmedi ya da reddedildi. Burada, bazı parti grup sözcüleri, yasa teklifimizi beğenmediklerini ifade ettiler. Biz de dedik ki: “Buyurun, teklifi siz verin, biz sizin teklifinizi destekleyelim.”

Biz, buradan bu teklifimizi yineliyoruz: Buyurun, teklifi siz verin, biz sizin teklifinizi destekleyelim ve yüz binlerce insanın mağduriyetini birlikte çözelim.
 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum