Cumhurbaşkanlığı, kamu şefleri için ilk kez bir düzenleme yaptı

Cumhurbaşkanlığı, kamu şefleri için ilk kez bir düzenleme yaptı
Cumhurbaşkanlığı, Şef'ler için ilk kez 1. derece kadro ihdas etti. Kadro derecesi olarak 3 üncü dereceden daha ilerisine yükselemeyen Şefler için emsal kadro ihdası yapıldı!

Bilindiği üzere, Mülga Devlet Personel Başkanlığı tarafından 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kararname uyarınca belirlenen kadro derece aralıklarına göre kadro ihdas ve değişiklik işlemleri yürütülmekteydi.

Örneğin, belirlenen bu listeye göre, kamu idarelerinde Şef kadroları 3 ila 8 inci derece olarak tahsis edilmektedir.

19 Ekim 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde yaptığımız incelemeye göre, İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatına ilk kez 1 inci derece 38 şef kadrosu ihdası yapılmıştır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Hal böyle olunca, şayet bir “SEHVEN” durumu yoksa, kamu idarelerindeki Şeflerin 1 inci dereceye yükseltilmesine yönelik emsal bir kadro ihdası yapılmıştır.

Bu çerçevede, kamu idarelerinde uygulamada birlikteliği sağlamak anlamında Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından kadro derece aralıklarının yeniden belirlenerek kurumlara duyurulması faydalı olacaktır.

Gazete Memur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum