Ekim enflasyonu yüksek gelecek! Memurun kümülatif enflasyonu yüzde 11'e çıkacak

Ekim enflasyonu yüksek gelecek! Memurun kümülatif enflasyonu yüzde 11'e çıkacak
Akaryakıt'tan dolayı Ekim ayı enflasyonu yüksek gelecek. Motorine bir haftada gelen 3 zam, Ekim ayında Enflasyonun yüksek gelmesine neden olacak

Ekim ayı genel olarak enflasyonun en yüksek çıktığı aylardan birisidir. Sadece 2021 yılındaki olağanüstü koşullardan dolayı Aralık ayı çok daha yüksek çıkmıştır. (Yüzde 13,58)

Motorin fiyatları üç gün üst üste 110 kuruş, 138 kuruş ve 153 kuruş olmak üzere 4 lira arttı. Eğer bir değişiklik olmazsa 11 Ekim Salı günü de 139 kuruşluk yeni bir zam bekleniyor.

Petrol üreten ülkelerin oluştuğu OPEC'in kasım ayından itibaren petrol arzını günlük 2 milyon varil kısma kararı akaryakıt fiyatlarındaki artışın asıl nedeni. 

Bu artış, Türkiye'de Ekim ayı enflasyonuna etki edecek. Bu etki Kasım ayına da yansıyacak. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Akaryakıt fiyatlarının enflasyona doğrudan etkisi 0,17 puan oranında olacak ama asıl etki dolaylı etkiden olacak. Üreticiler her akaryakıt fiyat artışında ürün fiyatlarını güncelliyor ve asıl etki burada olacak.

Ekim ayında yüzde 4'ün üzerinde bir enflasyon olacağını tahmin ediyoruz.

Kamu personeli 2022 yılının ikinci yarısı için toplu sözleşmede yazılı olan yüzde 7 zammı almıştı. TÜİK 3 Ekim 2022 tarihi itibariyle Eylül ayı enflasyon oranını yüzde 3,08 olarak açıklamıştı.

Eylül ayı rakamlarıyla birlikte ilk 3 aydaki kümülatif enflasyon yüzde 7,06 olmuştu. Ekim ayında yüzde 4 enflasyon olması halinde kümülatif enflasyon yüzde 11,34 olacaktır. 
Gazetememur.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum