Genç Büro-Sen Antalya'da Kamu Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi

Genç Büro-Sen Antalya'da Kamu Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi
Genç Büro-Sen, "Genç Büro-Sen Sizi Dinliyor" isimli bir etkinlik düzenleyerek, kamu ve adliye çalışanlarıyla biraraya geldi. 21 Aralık 2019 Cumartesi günü, saat 14.00'te başlayan etkinlik, Antalya Uygulama Oteli Konferans Salonunda yapıldı. Genç Büro-Sen Genel Başkanı Ferhat Özbengi, başkan yardımcıları ve Antalya il şube yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Başkan Özbengi etkinlik sonrası bir basın açıklaması yaptı.

Sözleşmeli Personel Üvey Evlat Muamelesi Görmemelidir
Günümüz kamu çalışanları arasındaki en büyük sorunlardan biri, sözleşmeli personel konusudur. Sözleşmeli personelimizin çığlığına kayıtsız kalmak mümkün değildir. İş yükünde eşit olan kadrolu personel ile sözleşmeli personel, özlük haklarında da eşit olmalıdır. Devletin farklı yaklaşımı, kamuoyunda derin bir adaletsizlik duygusu yaratmakta, toplumsal düzende uçurumlar oluşturmaktadır. Aile kurumumuzun kutsal bildiğimiz yapısı sözleşmeli personel uygulaması ile zarar görmektedir. Sözleşmeli personele muamelede yarı memuriyet olmamalı, görevde yükselme hakkı engellenmemeli, liyakat mefhumu zedelenmemeli, güvencesiz insan çalıştırılmamalı ve mobbinge göz yumulamamalıdır.  Sözleşmeli personel uygulaması neresinden tutulsa elde kalan bir uygulamadır. Devlet sözleşmeli personele üvey evlat muamelesi yapmaktadır! Bu uygulamada ısrar etmek boşunadır, binlerce kamu çalışanı mağdur edilmektedir.  Sözleşmeli personelin özlük haklarına dair düzenleme ivedilikle yapılmalıdır. Genç Büro-Sen, sözleşmeli personel, kadrolu oluncaya dek mücadelesine devam edecektir. 

Adliye Personeli Görmezden Gelinmemelidir
Aynı şekilde Adliye personelinin de çalışma koşullarında büyük eksiklikler mevcuttur. Özveriyle çalışan yazı işleri müdürleri, zabıt katipleri, mübaşirler, teknik personeller ve diğer tüm Adalet çalışanlarının da emekleri unutulmamalıdır! Bugüne kadar çıkarılan yargı paketlerinde, adalet çalışanlarının haklarına dair bir iyileştirilme yapılmamış, on binlerce çalışan mağdur edilmiştir. Devletin temeli olan 'adalet' maalesef adalet personeli için çalışmamaktadır. Adliye personelinin sistemin çalışmasında büyük emekleri vardır. Adliye personeli için görevde yükselme sınavında mülakat kaldırılmalı; 3600 ek göstergeden adliye çalışanları da yararlanmalı; yardımcı hizmetliler, genel idare hizmetliler sınıfına geçirilmeli; ücret adaletsizliği giderilmeli; mesailer tam ve zamanında ödenmeli; yolluk ücretleri artırılmalı ve  can güvenliğinin sağlanmalıdır. Devletimiz, kamu çalışanları arasındaki eşitsizlikleri derhal gidermelidir.

3600 Ek Gösterge Enflasyon Altında Ezilen Memurun Umududur 
Bir seçim vaadi olarak 2018 yılında meydanlarda dillendirilen 3600 Ek Gösterge, seçim vaadinden önce enflasyon altında ezilen memurların şiddetle ihtiyaç duyduğu bir haktır. 3600 Ek Gösterge sadece öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini değil; büro personelini de kapsamalıdır. 3600 Ek Gösterge vaadinin hakkaniyetle ve ivedilikle meclisten geçerek, yürürlüğe konulması beklenmektedir. 

Asgari Ücret Tespiti Oldu-Bittiye getirilemez!
Asgari ücret zammı, alın teriyle çalışarak, zor şartlarda para kazanan her bireyin derdi olduğu gibi Genç Büro-Sen'in de derdidir. Kamuoyunun beklentisi; 2020 yılı asgari ücret zammının, enflasyon ve ekonomik şartlar altında, asgari ücretlilerin yaşam koşullarını kolaylaştıracak bir oran olması yönündedir. Adalet, eşitlik ve daha yaşanılır bir ülke için, asgari ücret zammı, asgari ücretle çalışanları mutlaka tatmin etmeli, alın terinin ve emeğin hakkını vermelidir.

Etkinlik Hakkında
Bugün "Genç Büro-Sen Sizi Dinliyor" etkinliğinde, sorunlarımızı konuşmak, paylaşmak için bir araya geldik. Kamu personelinin çalışma şartlarını ve taleplerinizi dinledik. Birlikte çözüm aradık, aramaya devam edeceğiz. Bu toplantıdan çıkan sonuçları Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na iletilerek, somut adımlar atılmasına çalışacağız. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.