İŞKUR TYP işçilerine kadro TBMM'de dile getirildi

İŞKUR TYP işçilerine kadro TBMM'de dile getirildi
Türkiye İş kurumu (İŞKUR) bünyesinde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında farklı illerde çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam etmek için kamuya binlerce personel alınmaktadır? Peki İŞKUR TYP işçilerine kadro verilecek mi? Konu hakkında Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis Genel Kurulunda şu şekilde konuştu:

ÖMER FETHİ GÜRER – Millî Eğitim Bakanlığında toplum yararına çalışan proje kapsamındaki arkadaşlarımızın kadro beklentileri devam ediyor. Yalnız bugün Millî Eğitim Bakanlığında dahi 4-5 çeşit çalışan tanımı ortaya çıkarıldı. Hizmetli diye bildiğimiz çalışanların yerine kimisi İŞKUR’dan kimisi Toplum Yararına Program’dan alınan ve çalışmaları aile birliği tarafından da sağlanan işçi çalışanlarımız var. Arkadaşlar, bunların tümünü kadroya alalım. Bir iktidarın devlet anlayışıyla işçileri bu şekilde kadrosuz çalıştırmaları yakışık almıyor. Çalışanların güvencesiz, kıdem tazminatsız, ihbarsız çalıştırılması hak ve adalete de sığmıyor.

Bakınız, ülkemizde çoğu işte geçici ve mevsimlik işçiler var. Bunlar bir yıl boyunca çalıştırılmıyorlar. Belediyelerde ve il özel idarelerinde beş ay yirmi dokuz gün çalışanların dört ay daha çalışmasına hak da tanınmadı. Bunların hepsinden İşsizlik Fonu’na para kesiliyor. Onlara İşsizlik Fonu’ndan işsiz kaldıklarında para verilmiyor ama işverene para aktarılıyor. Yani işçiye “Sana destek olacağım.” diye kurulan fonu bile işverenlerin kullanımına sunuyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
133 Yorum