Kamu Şefleri 3600 Ek Gösterge taleplerinde ısrarlı!

Kamu Şefleri 3600 Ek Gösterge taleplerinde ısrarlı!
Kamu Şefleri Platformu Kamu Şeflerinin 3600 Ek Gösterge taleplerini yerelde Siyasi Parti ve STK İl Başkanlarını Ziyaretleri sonrası, Ankara da STK, Siyasi Parti Genel Merkezleri ve TBMM de Milletvekillerini ziyaret ederek destek taleplerini ilettikten sonra şimdide başta Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Siyasi Parti Genel Başkanları, TBMM Komisyon Üyeleri siyasi ve bürokrat birçok Yüzlerce isme iadeli taahhütlü olarak posta yolu ile taleplerini birkez daha iletmişlerdir.

Kamu Şefleri ;
"Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek yasalaşan “Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” un Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri aşamasında 657 sayılı DMK na ekli 1 sayılı cetvelin “h” ve “ı” bentleri sunulan önerge (EK-2) ile değiştirilerek, bu cetvelde yer alan Şefler dışındaki bütün meslek gruplarının ek göstergeleri 3600 e yükseltilmiştir. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
Ancak Cumhurbaşkanlığı 1 nolu Kararnamesinin 509. Maddesinde (EK-3) ve Kamu Kurumlarının Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde (EK-4) YÖNETİM HİZMETLERİ GRUBUNDA yer alan ve YÖNETİCİ olarak Kamuda görev yapan ŞEFLER 3600 ek Gösterge dışında bırakılmıştır. Belirli kriterlere sahip personel arasından seçilen ve Şube Müdürleri gibi Görevde Yükselme Sınavı ile atanan Kamu Şefleri; Astı durumundaki memurları yetiştiren, kurumdaki koordinasyonu ve işbirliğini sağlayan, kurumsal otoriteyi ayakta tutan, vatandaşın sorunlarının çözümünde ilk müracaat mercii olan, bilgi birikimi ve tecrübesiyle amirlerinin bilgi deposu, kurumun hafızası & arşivi durumunda olan Kamuda görev yapan Şefler, taşrada kurumların adeta bel kemiği durumundadır.  Sayman, Sayman Yardımcıları hiyerarşide Şeflerin astı durumunda olmasına rağmen astlarına verilen 3600 Ek gösterge Şeflere verilmemiştir. Hatta gece bekçilerine ve cami temizlik işini yapan kayyımlara dahi verilen 3600 Ek Gösterge dışında tutulmaları Şefleri incitmiş olmakla beraber hiyerarşi ve hakkaniyet ölçüleri sarsılmıştır. Bu durum aynı zamanda kamu vicdanını da yaralamıştır. 

Astı durumundaki memur ile aralarında sadece 150 TL ücret farkı varken, bir üst kademedeki Şube Müdürleri ile aralarındaki ücret farkı  4000 TL civarındadır. Öte yandan Adalet bakanlığında görev yapan Şefler ile diğer kurumlardaki şefler aynı işi yapmalarına rağmen tazminat oranından kaynaklı yaklaşık 2000 TL fark vardır. Yönetici Grubunda olmalarına rağmen, her yönüyle ötelenen ve mağdur durumda bırakılan Şeflerin bir de 3600 Ek Gösterge dışında tutulması Şefleri derinden üzmüştür.

Şeflerin, Kamudaki sorumluluklarının yoğunluğu ile Cumhurbaşkanlığı 1 Nolu Kararnamesi ve Ülkemizdeki Kamu Kurumlarının Yönetmeliklerine göre Yönetici olmaları da dikkate alınarak delaletinizle 3600 ek gösterge verilmesi yönünde desteğinizi Kamudaki tüm Şefler adına arz ve talep ederiz." şeklinde taleplerini ve  hazırlanan roplarları göndermişlerdir. 

Kamu Şefleri Platformu Yürütme Kurulu

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum