KİT’lerin kadro sorunu çözülmeli

KİT’lerin kadro sorunu çözülmeli
Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e KİT’lere kadro çağrısı geldi.

Arslan, KİT’lerde, diğer taşeron şirketlerde, geçici ve mevsimlik işlerde çalışanların kadro alması yönünde imzalanan protokollerin uygulanmasını isteyerek, “Protokollerin gereğini yılsonuna kadar yapmamız gerekiyor” çağrısında bulundu.

Tarım ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, yıllardır çözüm bekleyen KİT’lerde, diğer taşeron şirketlerde, geçici ve mevsimlik işlerde çalışanların kadro talebi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çağrıda bulundu.

Arslan, iktidarın 2017 yılında uygulamaya koyduğu 696 sayılı KHK ile kamuda taşeron istihdamı bitirmeye yönelik önemli bir adım attığını ancak KHK’nın sınırlı kapsamı nedeniyle on binlerce çalışanın mağduriyetinin sürdüğünü ifade etti. Arslan, kamuda yaşanan bu durumun Türkiye’ye yakışmadığını ve konfederasyon olarak çalışanların kadrolarına kavuşmaları için mücadeleyi yükselttiklerini kaydetti.
milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.