Memura 14 günlük maaş fark ne kadar yatacak? Gelir vergisinin etkisi var mı?

Memura 14 günlük maaş fark ne kadar yatacak? Gelir vergisinin etkisi var mı?
Memurların 14 günlük maaş farkı nasıl hesaplanır? Gelir vergisi istisnasının etkisi ne kadar? Kamu personeli maaş farkı olarak 2022 Temmuzda ne kadar alacak?

Tüm kamu personeli 8 Temmuz'da zamlı maaşlarını aldı. Ancak 1 ila 14 Temmuz arasını kapsayan dönem için zamlı maaş farkları bayram sonrasına bırakıldı.

Daha önce yayımlanan haberde, 1 ila 14 Temmuz arasını kapsayan zamlı maaşların, sistemin açılması, bordroların hazırlanması gibi bürokratik işlemlerden dolayı en erken 20 Temmuz'dan itibaren ödenebileceğine değinilmişti.

Maaş farkları hangi dönemler arasını kapsayacaktır?
Bazı memurlar maaş farkının 1 ila 8 Temmuz arasını kapsayacağını düşünmektedir. Oysaki 8 Temmuz'da, 15 Temmuz'un maaşı alınmıştır. Dolaysıyla maaş farkları 1 ila 14 Temmuz arasındaki dönemi kapsayacaktır.

Maaş farkı ne kadar olacaktır?
Maaş farkı her memur için kabaca şu şekilde olacaktır. 8 Temmuz'da hesaba yatan maaştan 700 TL civarında olan toplu sözleşme ikramiyesi çıkarılacak. Kalan miktar 30'a bölünüp, 14 ile çarpılacaktır. Ancak, gelir vergisi istisnasının çoğu maaşlarda kullanıldığı için, çıkan miktardan biraz daha az alınabilecektir.

gazetememur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum