MHP sözleşmeli personel taleplerini Meclis'te açıkladı

MHP sözleşmeli personel taleplerini Meclis'te açıkladı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesi gerektiğini ve eş durumu ile görevde yükselme sınavlarındaki mağduriyetini dile getirdi.

MHP Milletvekili Sefer Aycan, sözleşmeli personel için taleplerini şöyle açıkladı:

SÖZLEŞMELİ PERSONELE MEMUR KADROSU

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, kamuda esas çalışma statüsü devlet memurluğudur fakat kamuda devlet memurluğu dışında farklı statüde çalışan kamu personeli de vardır. Süreli ve süresiz sözleşmeli statüde çalışan çok sayıda kamu personeli bulunmaktadır. Sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesi en uygun çözüm olacaktır.

EŞ DURUMU TAYİNİ

Sözleşmeli personel, en çok eş durumu tayini hakkından yararlanamadığı için mağdurdur. Bu, aile bütünlüğünü engellemektedir. Bu durumun düzeltilmesi yerinde olacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVLARI

Ayrıca, sözleşmeli personel kamuda yükselme sınavına girememektedir, bu da mağduriyete sebep olmaktadır. Bu sorunların çözülmesi, kamu personeli arasındaki farklılıkların giderilmesi çalışma barışı açısından çok yerinde olacaktır.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum