MHP'den tüm memurlara ek zam, refah payı ve 3600 ek gösterge açıklaması

MHP'den tüm memurlara ek zam, refah payı ve 3600 ek gösterge açıklaması
Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: Kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı verilmeli, ayrıca 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmada da ek gösterge sistemi bütün memurları kapsamalı ve dengesizlikler giderilmelidir. Emeklilerin aylıkları enflasyonun üzerinde ve geçimlerini sağlayabileceği düzeyde arttırılmalı, emekli aylıklarından kesilen katılma payları kaldırılmalıdır, ayrıca aynı şartları taşımakla birlikte farklı zamanlarda bağlanan emekli aylıkları arasında oluşan farklılıklar giderilmeli, dengeye getiri

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 299 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin geneli üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla tarihî bir reforma imza atılmaktadır. Dolayısıyla bu kanun teklifi tarihî bir nitelik taşımaktadır. Milliyetçi Hareket Partisinin yıllardır dile getirdiği “asgari ücretten vergi alınmaması ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı  bırakılması” görüşü karşılığını bulmakta ve seçim beyannamelerimizdeki bir taahhüdümüz daha yerine gelmektedir.

Tüm çalışanlara maaş artışı

Asgari ücretin vergi dışı bırakılması tüm çalışanlara maaş artışı olarak yansıyacaktır. Ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması sonucu kamu çalışanlarının ve asgari ücret üzerinde ücret alan işçilerin net ücretlerinde, bekâr olanlar için 300 lira düzeyinde artış bulunmaktadır.

Memurlara enflasyon üzerinde zam

Diğer yandan, bütün emekli gruplarını içine alan bir düzenleme yapılacağı, emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşının daha yukarılarda olmak üzere kademeli bir şekilde ele alınacağı, memurlara enflasyon üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştirileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından açıklanmıştır.

Emeklilere enflasyon farkı verilmesi

Kamu çalışanları ve emeklilerinin mali ve sosyal hakları toplu sözleşmeyle belirlenmektedir. Buna göre, aylıklar, 2022 yılının Ocak ayında yüzde 5, Temmuz ayında yüzde 7 oranında artırılacak, ayrıca önceki altı aylık enflasyona göre enflasyon farkı verilmesi söz konusu olacaktır.

İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun’u uyarınca 2022 yılı Ocak ve Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon oranında artırılacaktır. Emeklilerin aylıkları enflasyonun üzerinde ve geçimlerini sağlayabileceği düzeyde arttırılmalı, emekli aylıklarından kesilen katılma payları kaldırılmalıdır, ayrıca aynı şartları taşımakla birlikte farklı zamanlarda bağlanan emekli aylıkları arasında oluşan farklılıklar giderilmeli, dengeye getirilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak emekli aylıklarının iyileştirilmesi konusunda alınacak her kararın yanında, emeklilerimizi, dul ve yetimlerimizi sevindirecek her teklifin arkasındayız, destekçisiyiz. 

Memurlara ek zam, refah payı ve 3600 ek gösterge

Kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı verilmeli, ayrıca 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmada da ek gösterge sistemi bütün memurları kapsamalı ve dengesizlikler giderilmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum