Okullara 4 bin 426 İŞ-KUR TYP personeli alım ilanı! İşte ilan veren iller!

Okullara 4 bin 426 İŞ-KUR TYP personeli alım ilanı! İşte ilan veren iller!
Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılında il ve ilçelerdeki okullarda çalıştırmak üzere TYP personeli alımı yapacağını duyurdu. Her yıl okulların temizlik ve güvenlik ihtiyacını karşılamak için İŞKUR TYP kapsamında personel alınmaktadır. Yayınlanan yeni ilanlara göre Nevşehir 564, Bayburt 341, Elazığ 672, Kocaeli 1483, Aydın ve Sakarya ise 1666 güvenlik ve temizlik personeli alacak olup toplamda İŞKUR tarafından alınacak sayı 4 bin 426 olacak. İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri hakkında detaylar.

Türkiye İş Kurumu Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yapılan personel alımında adaylardan kpss sınav, mezuniyet ve yaş şartı bulunmamaktadır. İlanlara başvurabilmek için:

1- Türkiye İş Kurumu 'na kayıtlı olmak,
2- İşi olmaması,
3- Başvuru son tarihi itibariyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
4- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
5- Öğrenci olmamak (Açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)
6- İkamet şartına uymak

BAŞVURULAR İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP kapsamında iş arayan adaylar aşağıdaki adımlar takip edilerek başvurularını yapabilirler:

İŞKUR TYP başvuru basamakları şöyle:

Öncelikle yandaki İŞKUR iş başvurusu sayfası linkine tıklamanız gerekmektedir. https://esube.iskur.gov.tr/ Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmını tıklayın. Online işlemler yazan yere tıkladıktan sonra İş Arayan , Toplum Yararına Programlar adımlarını takip edin ve TYP Arama yazan kısma tıklayın. Son olarak İŞKUR TYP başvuru sayfası karşınıza çıkacak.

İŞTE GÜNCEL İLANLAR:

ELAZIĞ'DA İŞKUR TARAFINDAN 9 AYLIĞINA 672 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK VE ALIMLARI KURA İLE YAPILACAK.

Elazığ İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere 9 ay sürecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 500 kişi temizlik, 172 kişi güvenlik olmak üzere toplam 672 kişi ilimize tahsis edildi. 16 - 20 Eylül tarihlerinde başvuru, 24-25 Eylül Noter kura çekimi yapılacaktır. Kurada ismi belirlenler 1 Ekim 2019 tarihide başlayıp 30 Haziran 2020 tarihinde sonlanacaktır. Asıl ve yedek katılımcılar bundan önceki programlarda olduğu gibi %100 noter kurasıyla belirlenecektir.

Nevşehir'de Okullara 124 güvenlikçi 440 temizlikçi alınacak

Nevşehir'de İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitime bağlı okullarda görevlendirilecek temizlik ve güvenlik görevlileri alınacak. İŞKUR vasıtası ile TYP (toplum yararına program) kapsamında Milli Eğitim de çalıştırılmak üzere ilimize 440 kişi temizlik 124 kişi güvenlik kadrosu verilmiştir. Başvurular 18 Eylül 2019 Çarşamba başlayacaktır. Başvuru yapacak adaylardan en az ilköğretim mezunu olma şartı aranmaktadır. TYP ile Temizlik Personeli istihdamı için başvuru yapan adaylar İŞKUR şubelerinden ya da online olarak müracaat edebileceklerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı başvuruları (TYP), 18 Eylül çarşamba günü başlayacak 5 gün süreyle başvuru yapılabilecektir. 18 yaşını dolduran herhangi bir sigortalılığı olmayan herkes başvurabilir. Ayrıntılı bilgi için İŞKUR'a gelebilir. Ya da 03842131757 numaramızı arayabilirsiniz.

AYDIN

BAYBURT

KOCAELİ

SAKARYA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.