Özellestirme Mağduru 4/B liler Neden Unvan İstiyor?

Özellestirme Mağduru 4/B liler Neden Unvan İstiyor?
Bizler geçmiş dönemde DMS, DİS ve KPSS puanlarıyla Kamu kurumlarına Avukat, Mühendis, Tekniker, Teknisyen görevlerinde bölge sorumlusu şef vs unvanlarda çalışırken Özelleştirme sebebiyle önce 4/C Geçici Sözleşmeli Personel statüsünde önceki unvanlarımız ve Mesleklerimiz ve kariyerimiz dikkate alınmadan diğer kamu kurumlara atamamız yapıldı. 2005-2018 yılları arasında çalıştığımız 4/C statüsünde bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da ne Unvanlarımız ne de özlük hakları ile ilgili sorunlarımız çözülememiştir.

696 sayılı KHK ile 657 tabi 4/B statüsüne geçişimiz yapıldı. Fakat bu geçiş işlemleri yapılırken 4/B statüsündeki mevcut Pozisyon ve Unvanlar yerine, ne Eğitim durumumuz ne Diplomalarımız ne de önceki kurumlardaki Unvanlarımız göz önüne alınmayarak 4/C statüsünde yaptığımız görevlere devam etmemiz için İdari Büro ve İdari Destek olarak görev tanımları olmayan İki çeşit 4/B pozisyonu üretilmiştir.

Şu an kamuoyunun gündeminde olan ve Çalışma Bakanımızın açıklamasından da anlaşıldığı üzere, kamudaki Sözleşmeli Personellerin kadroya geçirilmesi planlanmaktadır. Bizler yıllardır hem 4/C statüsünde hem de 4/B statüsünde Eğitim Durumumuz, Diplomalarımız ve Mesleki Kariyerlerimiz dikkate alınmadan çalıştırıldık. Yapılacak olan kadro çalışmalarında 4/C den 4/B ye geçişi yapılmış personellerin en son mezuniyet durumlarımızın göz önüne alınarak çalıştığımız kurumlara kadro tahsisi ve ihdası yapılmasını talep etmekteyiz. 

Bizlerin yaşadığı en büyük mağduriyet ne 4/C statüsüne ne de 4/B statüsüne geçişimiz yapılırken Eğitim durumu ve Diplomalarımızın görmezden gelinmesi idi. Amacı, alanında uzman ve mesleki tecrübeye sahip kişileri çalıştırmak olan 4/B statüsüne geçişimiz Unvanlarımız verilmeyerek amacı dışında bir uygulamaya neden olmuştur. Bu hatalı uygulama ile Hukuk Fakültesi Mezunu bir avukat, Mühendislik Fakültesi mezunu bir Mühendis, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun bir ekonomist ya da Teknik okul muzunu Tekniker İdari Büro Personeli unvanı ile evrak ya evrak kayıt işlerinde ya da fotokopi işlerine bakmakta. Teknik Lise mezunu Teknisyen temizlik ya da hizmetli olarak çalıştırılarak İdari Destek Personeli olarak görev yapmakta. Unvanlarımız olmadığından ne alanımızla ilgili işimizi yapabiliyoruz ne de mali ve özlük haklarımızı alabiliyoruz.  Farklı unvanlar ile atanmamız halinde ise kurumların görevde yükselme sınavları ile hak ettiğimiz kadroları alabilmemiz için en az 6 ay aynı kurumda ve en az 2 yıl aynı unvan da çalışma koşuluna takıldığımız için mağduriyetimizin devam edeceği açıktır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu nedenle; kamuda özelleştirme ile 4/C li olan ve 696 KHK ile 4/B statüsüne geçirilen bizlerin, Mezuniyet alanlarımıza ve Mesleki kariyerlerimize göre kadrolar tahsis edilerek Mezuniyet alanlarımıza göre kadrolara geçişimizin yapılması ile kamu barışı sağlanmalıdır. 

Talep edilen Unvanlar
Hukuk Fakültesi – Avukat
Mühendislik Fakültesi – Mühendis
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – İstatistikçi, Uzman, Ekonomist (Kurumun İhtiyacına göre)
Fen Edebiyat Fakültesi – Mezuniyetine uygun atama (Sosyoloji – Sosyolog vb.)
Teknik Fakülte Mezunu – Tekniker
Teknik Lise  ve Meslek Lisesi Mezunlari– Teknisyen
Lise Mezunu – Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni
Antrenör sertifikasina sahip olanların Antrenor
Orta Okul ve altı mezuniyet Şoför görevi yürüyenlerin GİH sınıfına alınması 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum