Sıradaki gidecek bakan Süleyman Soylu iddiası

Sıradaki gidecek bakan Süleyman Soylu iddiası
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevinden ayrılmasının ardından bir bomba iddia daha geldi. Sıradaki gidecek bakanın Süleyman Soylu olacağı düşünülüyor.

Uzun süredir kamuoyuna beklenen bakan değişiklikleri yeniden başladı. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz geçtiğimiz günlerde AKP’de iki ismin görevden affını isteyeceğini belirtmişti. Özkiraz Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden alınması üzerine o paylaşımını hatırlatarak yeni istifaların geleceğini ortaya koydu.

PAZARLIKLAR HENÜZ BİTMEDİ
Kemal Özkiraz son twitter paylaşımında “Daha büyük biri daha gidecek, belki ki pazarlıklar (şantajlar) henüz bitmemiş...” ifadelerini kullandı. Özkiraz’ın takipçileri sıradaki gidecek olan ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacağı konusunda birleştiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı’ndaki görev değişiminin ardından “kabine revizyonları devam edecek” açıklaması sıradaki gidecek ismin bir çok şaibeli olayda ismi geçen ve bu yüzden AK Parti’ye oy kaybettirdiği düşünülen Süleyman Soylu olacağı tahmin ediliyordu. Kemal Özkiraz da son Tweet’inde "Daha büyük biri daha gidecek, belki ki pazarlıklar (şantajlar) henüz bitmemiş..." diyerek isim vermeden Süleyman Soylu’nun gideceğini ima etti.

SÜLEYMAN SOYLU İÇİN MASAYA OTURULDU
Bu arada dün Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz bir şekilde bir araya gelme sebebininde kamuoyunda Süleyman Soylu’nun görevden alınmasıyla ilgili olduğu konuşuluyor. Bilindiği üzere Süleyman Soylu Cumhur İttifakı’ndaki en büyük desteği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den alıyor. Erdoğan’ın Soylu’yu görevden almak için Bahçeli’yi ikna etmeye çalıştığı konuşulanlar arasında.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.