Sözleşmeli personele kadroda 3 formül iddiası

Sözleşmeli personele kadroda 3 formül iddiası
Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde 3 formül üzerinde durulduğu iddia edildi

Ek gösterge düzenlemesini hayata geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin üzerinde çalışıyorr.

Edinilen bilgiye göre, Kadroda düzenlemesinde 3 formül konuşuluyor

1- Tüm sözleşmeli personele kadro verilmesi

Tüm sözleşmeli personelin, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi kadroya geçirilme formülü, en çok konuşulan formül... Ancak daha önce yaşandığı gibi, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesindeki illerde, okullara ve sağlık kurumlarında personel istihdamında zorluk çekileceği düşünülüyor. Kadroya geçme halinde binlerce çalışanın eş ve sağlık durumu özürlerinden dolayı nakil isteyeceği, bu nedenle de okul ve sağlık kurumlarında personel açığı oluşacağı belirtiliyor.

2- Sözleşmeli personele 3+1 formülü

Öğretmen, sağlık personeli ve Diyanet personelinde olduğu gibi 3 yıl sözleşmeli olarak çalışan diğer kurum personeline de kadroya geçme hakkı tanınması formülü üzerinde en çok konuşulan formül. Bunun hayata geçmesi halinde, üniversite olsun diğer bakanlıklar olsun tüm sözleşmeli personelin 3 yıl sonra kadroya geçirilmesi planlanıyor.

3- Memurlar ile aynı haklar verilmesi

Sözleşmeli personelin, 3+1 şeklinde kadroya geçirilmesinin yanı sıra memurların sahip olduğu görevde yükselme başta olmak üzere diğer hakların verilmesi üzerinde duruluyor. Sözleşmeli personel izin konusunda memurlar ile aynı haklara sahip olmakla birlikte, yurt dışına gönderilme, görevde yükselme gibi bir çok konuda kapsam dışında tutuluyor.
Gazetememur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum