Tüm memurlara 3600 gösterge verilmesinde ısrar ediyoruz!

Tüm memurlara 3600 gösterge verilmesinde ısrar ediyoruz!
3600 ek göstergenin tüm devlet memurlarına verilmesi yönündeki ısrarlı talebimizi/duruşumuzu bozmadan söz konusu kanunun yürürlüğe geçiş tarihi olan 01 Ocak 2023 tarihine kadar da kanun değişikliğine gidilmesi için tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

TÜM DEVLET MEMURLARINA 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİNİ ISRARLA TALEP EDİYORUZ!!!!!

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7417 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’da değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 6. Maddesi ile Eğitim, Sağlık, Din ve Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki Yüksekokul mezunu devlet memurları ile GİH Sınıfındaki bazı ünvanlı memurlara  3600 ek gösterge verilmiş, GİH ve THS’deki Yüksekokul mezunu devlet memurlarının ek göstergesi 2800’e yükseltilmiş, YHS’de yer alan memurlara da 600 Ek gösterge verilmiştir.

7417 sayılı Kanunun 3. Maddesi ile, Milli İstihbarat ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarından emekli, olmuş, 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanamayan lise mezunu rütbeli personelin emekli aylıklarına 1200 TL tutarında ilave ödeme yapılmıştır.

Bu bağlamda; 
Tüm devlet memurlarının üst seviyede beklentisi haline dönüşen devlet memurlarına ek gösterge verilmesi hususu bazı sınıf ve ünvanlar için gerçekleşmiş, ancak; diğer devlet memurlarının bu yöndeki beklentileri yok sayılmıştır. 

SİME-SEN tarafından; bu husustaki tekliflerimizi/taleplerimizi yazılı ve görsel basın ile birlikte en üst makamlara iletilmiştir.

Bununla birlikte; Tazminat Yansıtma Oranlarının artırılması veya Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarından emekli olan lise mezunu Astsubay ve Uzman Erbaşların emekli aylıklarına yapılan 1200 TL ilave ödemenin, eğitim durumu nedeniyle 3600 ek göstergeden faydalanamayan sivil memurlara yansıtılmasını talep ettik etmeye de devam edilecektir.

Bütün bunlara rağmen…. sendikal anlamdaki sorumluluk bilinci ile hareket ederek 3600 ek göstergenin tüm devlet memurlarına verilmesi yönündeki ısrarlı talebimizi/duruşumuzu bozmadan  söz konusu kanunun yürürlüğe geçiş tarihi olan 01 Ocak 2023 tarihine kadar da kanun değişikliğine gidilmesi için tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Kamuoyuna/camiamıza saygıyla duyurulur.

Sivil Memurlar Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu adına 
Genel Başkan Kenan Haluk BAYTEMİR 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum