Türkiye-Kamu-Sen: Memurun gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli

Türkiye-Kamu-Sen:  Memurun gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli
Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, vergi dilimleri ile ilgili düzenleme çağrısında bulundu.

Vergi dilimlerindeki artış oranının memur maaşlarına yapılan artışların altında kaldığına dikkat çeken Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, vergi dilimleri ile ilgili düzenleme çağrısında bulunarak, “Ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi ve kamu çalışanlarımızın gelirlerinden yapılan kesintilerin düşürülerek alım güçlerinin korunması için gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi gerekmektedir.” dedi.

*Pandemi ile birlikte başlayan ekonomide kötü gidişat her vatandaşı etkilemeye devam ediyor. Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ekonomideki kötü gidişatın çalışanların alım gücünü düşürdüğüne dikkat çekerek, “Çalışanlarımızın alım gücünü ancak ücret ve vergi politikaları yoluyla yükseltmek mümkündür. Ülkemizde vergi yükünün çalışanlarımızın omuzlarına yüklendiği de açık bir gerçektir.” dedi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

“ASGARİ ÜCRET KADAR VERGİ MUAFİYETİ KAMU ÇALIŞANLARINA HİÇBİR FAYDA SAĞLAMADI”
Yılbaşında asgari ücret tutarında olan gelirlere ilişkin vergi düzenlemesine geçildiğini hatırlatan Kahveci, asgari geçim indiriminin kaldırılmasıyla vergi muafiyeti etkisinin sınırlı bir etki oluşturduğuna dikkat çekerek, “Yılbaşında bir üst vergi dilimine geçişte toplam gelir üst sınır artışının düşük tutulması sonucunda çalışanlar bu yıl, her zamankinden çok daha erkenden yüzde 20’lik dilime girmiş, maaşları artmak yerine azalmıştır. Öyle ki vergi dilimlerindeki artış oranı memur maaşlarına yapılan artışların oldukça altında kaldığı için kamu çalışanlarından kesilen gelir vergisi rakamları da orantısız biçimde yükselmiştir. Hâl böyle olunca ücretlerin asgari ücret tutarı kadar olan kısmının vergiden muaf tutulmasının kamu çalışanlarına hiçbir faydası olmamış, bu uygulamaya rağmen çalışanlarımız geçtiğimiz yıldan daha fazla vergi ödemiştir” dedi.

“ÇALIŞANLARIN ALIM GÜÇLERİNİN ARTMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI”
Oluşan hak kayıplarına karşı düzenleme yapılmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Kahveci, özellikle kamu çalışanlarının gelirlerinden kesilen vergilere ilişkin bir düzenleme çağrısında bulunarak, “Kamu çalışanlarımızın gelirlerinden yapılan kesintilerin düşürülerek alım güçlerinin korunması için gelir vergisi dilimlerinin ekonomik gerçeklere uygun şekilde yükseltilmesi ve çalışanlar için gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi gerekmektedir. Vergide adaletin sağlanması, herkesten geliri nispetinde vergi alınması ve çalışanlarımızın alım güçlerinin yükseltilmesi için gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum