Yeni 3600 ek gösterge kanun teklifi, Çalışma Bakanına sunuldu!

Yeni 3600 ek gösterge kanun teklifi, Çalışma Bakanına sunuldu!
Türkiye Kamu-Sen 3600 ek gösterge konusunda alternatifli olarak hazırladığı kanun teklifini Çalışma Bakanı’na sundu. Çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Genel Başkanımız Önder Kahveci, 3600 ek gösterge konusunda verdikleri mücadelenin altını çizdi. Kahveci, “Sayın Cumhurbaşkanının seçim meydanlarında verdiği 3600 ek gösterge sözünün hayata geçirilmesi noktasında uzun süren bir mücadele verdik. Hatta Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda önemli bir taslak çalışması yaparak 3600 ek gösterge tas

3600 ek gösterge konusu artık sonuca doğru ilerlemektedir. Elbette süreç içerisinde yaşanan eksikliler noktasında Türkiye Kamu-Sen olarak sürece müdahil olduk ve bütün kamu görevlilerimizin ek gösterge düzenlemesinden faydalanması yönünde girişimlerde bulunuyoruz. Halen TBMM çatısı altında bu konuya ilişkin gayretlerimiz devam etmektedir. Ek göstergeden faydalanamayan tüm birinci dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu yöndeki  çaba ve ısrarımız sürmektedir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge

3600 ek gösterge düzenlemesinin 2023 yılının Ocak ayında yürürlüğe girecek olması münasebetiyle önümüzde henüz zaman var. Bu noktada başta teknik hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler sınıfı çalışanları olmak üzere pek çok kamu çalışanının hak ettiği halde 3600 ek göstergeden faydalanamadığını ve bazı meslek gruplarında mağduriyetler yaşandığını da görüyoruz. Kadro derecesi bire gelmiş olan tüm kamu çalışanlarının bu düzenlemeden faydalanması gerektiğini ifade ediyor, TBMM çatısı altında bu konuda yapılacak olan düzenleme ile yaşanabilecek bütün mağduriyetlerin ve aksamaların önüne geçilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz. 

Yeni kanun teklifi Bakan’a sunuldu

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin’i ziyaret ederek bu konudaki hassasiyetlerimizi bir kez daha dile getirdik ve alternatifli olarak da hazırladığımız kanun tekliflerini sayın Bakan’a sunduk. Şunu ifade etmek isterim ki Türkiye Kamu-Sen 3600 ek gösterge konusunda hiç kimsenin mağdur olmaması adına elinden geleni yapmaktadır. Yıl sonuna kadar gerekli düzenlemelerin yapılması adına mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.