Zabıta personeline 3600 ek gösterge ve zabıta hizmet sınıfı Meclis gündeminde

Zabıta personeline 3600 ek gösterge ve zabıta hizmet sınıfı Meclis gündeminde
Belediye zabıta personellerinin özlük hakları TBMM ye taşındı. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Zabıta memurlarının 3600 ek gösterge, ayrı bir hizmet sınıfı, özel hizmet tazminatı ve fazla mesai ücreti taleplerini Meclis Genel Kurulunda dile getirdi.

2200 ve 3600 ek gösterge talebi

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Belediye zabıta personellerinin çözülmesi gereken sorunlar bulunmakta. Ek göstergeleri 2200, 3600 ek gösterge talepleri var. Bu sayede emekli aylıkları 1.300 lira fark edecektir. Belediyelerin çoğunda haftada altı gün üzerinden çalıştırılmaktalar. Resmî ve özel tatil günlerinde çalışıyorlar.

Ayrı bir hizmet sınıfı özlük haklarında iyileştirme istiyorlar

Genel idari hizmet sınıfındalar, ayrı bir hizmet sınıfı bekliyorlar. Sürekli sahada olmalarına rağmen arazi tazminatından yararlanamıyorlar. Özel hizmet tazminat sorunları var; 65 puan özel hizmet tazminatı adil değildir, sistem zabıta memuru için 100’den başlamalıdır. Fazla mesai ücreti maktu tavan tutarı üzerinden ödenmekte. 2012 yılında bu tutar asgari ücretin yarısı iken bugün asgari ücretin yüzde 18’i kadardır. Asgari ücrete endekslenerek artışı yapılması uygundur diyorum

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum