MEB şube müdürlerine rotasyonda son dakika iptal bekleniyor!

MEB şube müdürlerine rotasyonda son dakika iptal bekleniyor!
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, 2 yıldır ertelenen şube müdürlerinin rotasyonunu bu sene uygulama kararı aldı ve takvim doğrultusunda iş ve işlemler devam ediyor. Ancak süreç her ne kadar devam etse de bazı emareler, ibrenin artık rotasyonun iptaline doğru kaydığını gösteriyor. Bu gerekçeleri şöyle açıklayabiliriz;

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, 2 yıldır ertelenen şube müdürlerinin rotasyonunu bu sene uygulama kararı aldı ve takvim doğrultusunda iş ve işlemler devam ediyor. Ancak süreç  her ne kadar devam etse de bazı emareler, ibrenin artık rotasyonun iptaline doğru kaydığını gösteriyor. Bu gerekçeleri şöyle açıklayabiliriz;

1-Yer değişikliğine tabi 1200 şube müdüründen yaklaşık 700-800 civarı mazeret dilekçesi vermiş ve neredeyse tamamına yakını reddedilerek, bariz bir hata yapılmıştır. Bu hata, rotasyondan çok daha fazla kişinin memnuniyetsizliğine neden olmuş, yani rotasyon istemeyenlere birde mazereti kabul edilmeyenler eklenmiş oldu. Dolayısıyla, mazereti kabul edilmeyenlerin izleyeceği hukuki süreç, ödenecek tazminatlar ve harcırahlar ile sonrasında geri dönüşler şimdi Bakanlığı daha çok düşündürür oldu.

2- Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın, bu konuda Bakan Ziya Selçuk ile görüşmesi:

a- Görüşmede, mazeret bildirmiştir ancak kabul edilmemiş 700 kadar şube müdürü, bizzat Bakan Ziya Selçuk iletilmiş, mevzuata aykırı kendisi ve eşi/çocuğu kanser tedavisi gören, çocukları ağır engelli olanlar ile aile birliği yönünden mazereti kabul edilmeyenlerin, Bakanlığa ileride hukukî ve idari zorluk getireceği bildirilmiştir. Dolaysıyla şube müdürlerinin mazeretlerin yeniden değerlendirilmeye alınması öncelikle takvimin ertelenmesini gerektirecektir.

b- Bakan Selçuk'a iletilen diğer bir husus, bölge düzenlemeleri/güncellemeleri yapılmaksızın, yer değişikliği yapılmasının sorun oluşturduğu idi. Bu talebin yerine getirilmesi aylar alacağı için yine yer değişikliği takviminin öncelikle ertelenmesi daha sonrada iptali mümkün olacaktır.

Zira eski Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun bir süre önce görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapılacağını ifade etmesi ve yapılacak değişiklikte zaten bölge düzenlemelerinin ve hizmet sürelerininde olacak olması, rotasyonun geçici bir madde ile yeni yönetmelik doğrultusunda yapılmak üzere ertelenmesi pekala mümkün olabilecektir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
118 Yorum