Aynı kurumda çalışan, aynı unvan ile aynı işi yapan ASDEP personelleri arasında statü farkı var!

Aynı kurumda çalışan, aynı unvan ile aynı işi yapan ASDEP personelleri arasında statü farkı var!
ASDEP personeli arasındaki statü farklarının kaldırılmasına ilişkin Meclise önerge verildi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGl'NA  
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri  uyarınca T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık tarafından yazılı olarak  yanıtlanmasını arz ederim.  Saygılarımla. 07.O1.2022  Ömer Fethi Gürer  /Niğde Milletvekili  

"ASDEP (Aile Sosyal Destek Personeli) olarak tüm taşeron işçilerin 696 sayılı KHK ile devlet  kadrosuna alınması ile birlikte 4D taşeron işçi kadrosuna alınan ve halen bu kadroda görevine  devam eden personellerden; KHK kapsamında istihdam edilenlerin mazeret atamasının veya  görevlendirilmesine ilişkin bir düzenleme bulunmadığından tayin hakkı bulunmamaktadır.  Ancak 2019 ve 2020 yıllarında Bakanlığımız nezdinde göreve başlatılan ASDEP personelleri  4B memur kadrosunda istihdam edilmiş ve özlük haklarında mazeret tayin haklan  bulunmaktadır. Aynı kurumda çalışan, aynı unvan ile aynı işi yapan ASDEP personelleri  arasında statü farkı bulunmaktadır".  

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görevli ASDEP personelleri arasındaki statü  farkının kaldırılarak tayin hakkı verilmesi düşünülmekte midir?  

2- Çalışma Bakanlığı ile yetkili sendikalar arasında 11.08.2021 tarihinde imzalanan Kamu  Çerçeve Protokolünün 9. Maddesinin (696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin iş ve  işyeri değişikliği ile özlük hakları konularında gerekli yasal düzenleme yapılacaktır.) ile  ilgili çalışma yapılarak yine tayin hakkı verilmesi sağlanacak mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.