CHP ve MHP kamudaki işçilerin taleplerini Meclis'e taşıdı

CHP ve MHP kamudaki işçilerin taleplerini Meclis'e taşıdı
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle kadroya geçirilen işçilerin ücret, görev tanımı, zorunlu emeklilik konuları TBMM gündemine taşındı.

Kamu işçilerinin özlük hakları TBMM'de 

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, bilindiği gibi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle kamuda istihdam edilen işçiler bulunmaktadır. Bunlar Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı, belediyeler gibi farklı kamu kuruluşlarında istihdam edilmiş durumdadırlar fakat bu kamu işçileri aynı kurumda daha önce veya daha sonra alınan işçilere göre farklılıklar yaşamakta, daha düşük ücret almakta, görev tanımı sorunu yaşamakta, ücret konusunda mağdurluk yaşamakta, özlük haklarından yararlanamamaktadırlar. İstemedikleri diğer bir durum ise zorunlu emekliliktir. Aynı iş yerinde çalışan işçiler arasındaki farklılıklar giderilmelidir, aynı ücretleri almaları, aynı özlük haklarından yararlanmaları çalışma barışı açısından önemlidir. Aynı iş yerinde farklı çalışma şartları huzursuzluğa sebep olmaktadır. Ayrıca görev tanımları belirsizdir, görev tanımlarının yapılmasını beklemektedirler.

Sürekli işçilerin zorunlu emekliliğe tabi tutulması

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına: Taşeron işçilerin dertleri bitmiyor. “Amasız, fakatsız, ayrımsız kadro verilecek.” denildi. Binlerce taşeron işçi kadro alamadı; yetmedi, kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerden kadroya geçirilenlerin sözleşmeleri emeklilik yaşını doldurduklarında sona erdiriliyor, zorunlu emekliliğe tabi tutuluyorlar. 696 sayılı KHK’yle getirilen hüküm dolayısıyla taşerondan gelen işçiler istemedikleri hâlde emekli ediliyorlar. Bu nedenle, okul çağında çocuğu bulunan, çalışmaya ihtiyacı olan işçiler mağduriyet yaşıyor. KHK’den sonra atanan sürekli işçilerden kadroya geçenlerin zorunlu emekliliğe tabi tutulması hem iş barışını bozmakta hem de yıllarca emek vermiş nitelikli personelin kaybı nedeniyle profesyonel çalışma düzenine zarar vermektedir. Ayrıca, işçilerin zorunlu emekliliğe tabi tutulması Anayasa’ya aykırıdır. İşçileri mağdur eden bu uygulama derhâl durdurulmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum