Milli Gazete sözleşmeli memurlara kadroyu yazdı! 2022 yılının sonunda...

Milli Gazete sözleşmeli memurlara kadroyu yazdı! 2022 yılının sonunda...
Milyonlarca memur ve emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilk toplantı önceki gün gerçekleştirildi.

İktidarın, Memur-Sen ile geçtiğimiz yılın Ağustos ayında gerçekleştirdiği 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme metninde yer verdiği 3600 ek gösterge ve sözleşmeli kadro meselesindeki sözlerin ilki olan 3600 ek gösterge için süreç önceki gün başladı. Tüm dikkatler 3600 ek göstergeye çekilmişken sözleşmeli yüz binlerce memurun beklentisi olan kadro konusunda ise adımın hükümetin ne zaman atılacağı ise henüz bilinmiyor. Yüz binlerce memur açısından büyük önem taşıyan sözleşmeli personele yönelik kadro konusu halen en önemli talep olarak duruyor.

KADRO SÖZÜ HEM YAZILI HEM DE SÖZLÜ VERİLDİ
Kamuda mevcut yaklaşık 530 bine yakın sözleşmeli memur bulunuyor. Bu büyük mağduriyetin giderilmesi için talep edilen kadro konusu Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile yeniden gündeme gelmişti. Sözleşme metninde de yer alan konu ile ilgili 3600 ek gösterge zamları ile birlikte kadro sorunun da 2022 yılının sonunda tamamlanacağı açıklanmıştı. O dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konunun çözümü için talimatta bulunmuştu. Şimdi ise memurlar hem sözlü ve hem de yazılı olarak verilen kadro sözünün tutulmasını bekliyor.

Ahmet Sesli/Milli Gazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum