TSK'dan resen emekli edilen uzman çavuşlar TBMM gündeminde

TSK'dan resen emekli edilen uzman çavuşlar TBMM gündeminde
45 yaş sınırı nedeniyle zorunlu olarak devlet memurluğuna geçirilen ve emekli edilen uzman erbaşların özlük hakları Meclis Genel Kurulunda dile getirildi

MÜZEYYEN ŞEVKİN (Adana) – 2016 yılı öncesinde, 45 yaş sınırı nedeniyle zorunlu olarak devlet memurluğuna geçirilen ve emekli edilen uzman erbaşların mağduriyeti hâlen giderilmedi. TSK'den ilişiği kesilen ve resen emekli edilen 2.900 uzman erbaşın kademe derecelerinde sorun yaşandı, farklı emekli maaşlarıyla mağdur edildiler. 

Daha sonra çıkarılan 6000 sayılı Kanun’dan 1.200 personel yararlanırken 1.700’ü için bir düzenleme yapılmadı. SGK Kurumuna durumlarını bildiren uzman erbaşlara “ret” yazısı geldi. 

3600 ek gösterge sorunu

Ayrıca, TSK'de aynı statüde giren ve aynı işi yapan bazı rütbeliler 3600 ek göstergeden faydalanırken, sadece uzman çavuşların gösterge dışı tutulması ve aynı işi yapmalarına rağmen aşırı ücret farkı büyük haksızlıktır. Bu haksızlığı bir an önce giderin.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum