TYP çalışanlarına kadro Bakan'a soruldu

TYP çalışanlarına kadro Bakan'a soruldu
Bakanlık bünyesinde TYP kapsamında görev yapan güvenlik görevlileri hakkında Meclise önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıda belirtilen sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak  cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereğine saygıyla  talep ederim. 17.01.2022  Mahmut Tanal

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı' a bağlı resmi okulların  güvenliklerinin sağlanabilmesi için Toplum Yararına Programı (TYP) ile işe alınan özel güvenlik  görevlileri ile ilgili olarak;  

1. İşbu önerge tarihi itibariyle Bakanlığınıza bağlı okullarda TYP kapsamında görev yapan  güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?  

2. TYP kapsamında görev yapan güvenlik görevlisi vatandaşlarımızın özlük haklarının  iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Şayet yapılacaksa nasıl bir çalışma  yapılacaktır? Yapılmayacaksa gerekçesi nedir?  

3. TYP kapsamında okullarda görev yapan güvenlik görevlisi vatandaşlarımızın periyodik bir  şekilde 8'er ay süre ile görev yapmaları ve toplam 24 ay görev yapan güvenlik görevlisinin bir daha  aynı işi yapamamasının gerekçesi nedir? Toplam üç eğitim öğretim yılı süresince aynı okulda  çalışıp deneyim kazanan, gerekli şartları taşıyan güvenlik görevlileri neden süresiz bir şekilde  çalıştırılmamaktadır?  

4. Bakanlığınıza bağlı okullarda TYP kapsamında daha önce tüm eğitimlerini tamamlamış,  sertifikalı özel güvenlik görevlilerinin 12 ay boyunca sürekli olarak çalışması ve kadroya  alınmasına ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Şayet yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?  Yapılmayacaksa gerekçesi nedir?  

5. TYP kapsamında Bakanlığınıza bağlı okullarda 8 aylık üç dönem şeklinde süreli olarak  çalışan ve 24 aylık çalışma döneminden sonra işsiz kalan güvenlik görevlisi vatandaşlarımızın  mağduriyetleri nasıl giderilecektir? İşbu durum Anayasamızın 49. maddesinde düzenlenen çalışma  hakkının ihlali anlamına gelmiyor mu? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum